Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Karczek duszony w przyprawach i czosnku - przepis

Redakcja
Karczek duszony w przyprawach i czosnku: Nie macie pomysłu na obiad? Podpowiadamy, jak w prosty sposób przygotować smaczny karczek.

Duszony karczek składniki:

kilka plastrów karczku (np. 8), cebula, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oleju, 1/3 kostki masła, szklanka wody, łyżeczka papryki, łyżeczka tymianku, 1/2 łyżeczki rozmarynu, szczypta cząbru, sól, pieprz

Duszony karczek przygotowanie:
Karczek umyć w zimnej wodzie, wysuszyć ręcznikiem papierowym. Na głębokiej patelni podgrzać olej. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w paski. Wrzucić na olej i lekko podsmażyć, dodać karczek - ułożyć plaster przy plastrze. W wodzie wymieszać wszystkie przyprawy i zalać tym mięso. Przykryć pokrywką i dusić około 20-25 minut. Wyjąć karczek, dodać do sosu masło i wymieszać. Dodać z powrotem mięso przykryć pokrywką, wyłączyć gaz i gotowe.

Spodobał się Wam przepis na duszony karczek? Czekamy na Wasze przepisy: [email protected]

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto