Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Dietetyczny gulasz

Weronika Chilmon

Składniki:
1 kg chudego mięsa wieprzowego lub wołowego,
1 cebula pokrojona w kosteczkę,
2 marchewki pokrojone w półplasterki,
1 por pokrojony w półplasterki,
3 ząbki czosnku-drobno pokrojonego,
1/2 łyżeczki kminku (niekoniecznie),
1/2 łyżeczki pieprzu,
1 łyżeczka papryki w proszku,
1 listek laurowy,
4 ziela angielskie,
2 łyżki przecieru pomidorowego,
sól do smaku.

Przygotowanie:
Mięso pokroić w kostkę,włożyć do garnka i zalać rosołem lub wodą. Ugotować je na półtwardo.przedtem zdejmując szumowinę, dodać pozostałe składniki (oprócz przecieru).

Dusić do miękkości, po czym dodać przecier pomidorowy, doprowadzając do zagotowania.

Można zagęścić 1 łyżką mąki wymieszaną z niewielką ilością wody.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto