Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Ciasto z rabarbarem

Beata Szczurzewska

Składniki:

-60 dag rabarbaru
-4 jaja
-1 szklanka cukru
-2 szklanki mąki
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-pół szklanki oleju lub 1 kostka margaryny

Przygotowanie:

Rozdzielamy żółtka od białek. Żółtka rozcieramy z cukrem, dodajemy olej lub roztopioną (letnią) margarynę, następnie miksujemy z mąką i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce ubijamy pianę z białek, którą dodajemy do wcześniej przygotowanej masy. Rabarbar obieramy ze skórki, kroimy na pół centymetrowe paski, następnie mieszamy go z ciastem i wlewamy do przygotowanej formy/prodiża. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni.

od 12 lat
Wideo

Wybory samorządowe 2024 - II tura

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto