Jeśli nie masz pomysłu na deser, zrób ciasto z rabarbaru. Do jego przygotowania będziesz potrzebował 260 g cukru, 560 g rabarbaru pokrojonego na 1,5-centymetrowe kawałki, łyżki soku z cytryny, dwóch dużych jaj, 115 miękkiego masła, 160 g mąki, pół łyżeczki startej skórki z cytryny, łyżeczki proszku do pieczenia, 80 g śmietany, 1/4 łyżeczki imbiru w proszku oraz 3/4 łyżeczki soli kuchennej. Zmieszaj składniki, stopniowo dodając kolejne produkty. Następnie upiecz ciasto, posypując je przed włożeniem do piekarnika kruszonką. Po 50-60 minutach pyszne ciasto będzie gotowe.
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?