Bigos z cebuli z pieczarkami

Składniki:
Bigos z cebuli z pieczarkami. / Fot. Dorota Michalczak80 dkg cebuli,
1 papryka czerwona,
0,5 kg kiełbasy (zwyczajna),
3 liście laurowe,
kilka ziarenek ziela angielskiego,
keczup pikantny,
mała śmietana 18 procent,
20 dkg pieczarek,
olej, sól, pieprz.

Wykonanie:
Do brytfanki, na zimny olej, wkładamy pokrojoną w półkrążki cebulę, paprykę, i prażymy do miękkości. W drugim naczyniu, na niewielkiej ilości oleju, przesmażamy pokrojoną w niedużą kostkę kiełbasę i pieczarki. Po czym dodajemy ją do cebuli i wlewamy pół szklanki rosołu (może być warzywny), dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz keczup. Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy powoli śmietanę, uważając, żeby się nie zważyła. Wszystko gotujemy jeszcze kilka minut i potrawa gotowa.

Dorota Michalczak

  • Wiadomości24.pl
Więcej na temat:

Komentarze

Liczba znaków do wpisania:  4000/4000

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Jeśli uważasz, że któryś z komentarzy łamie regulamin, to wyślij nam link do tego artykułu na pomoc@naszemiasto.pl

Wybrane dla Ciebie

Powiązane

Więcej na temat:
Więcej na temat:
Więcej na temat:
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, wyłącz Adblock na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3